Kleine Krijger Kinderyoga

Bij Kleine Krijger gaat het niet om presteren, het is gewoon leuk! Je vergelijkt jezelf niet met anderen, je doet gewoon je eigen ding.

Yoga is een middel om de focus op jezelf te leggen. Je leert veel van je lichaam en de kracht van concentratie, zonder de druk van anderen.

Yoga gaat over jou als persoon. Je hoeft in de Yoga niet opnieuw iets te leren, of vooruitgang te boeken.

Het gaat om bewustwording, en weten hoe je, je lichaam zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Ik gebruik het als een manier om kinderen te helpen hun lichaam, hart en geest te verbinden.

Op een speelse manier kunnen kinderen ontdekken waar hun lichaam toe in staat is. Het helpt daarnaast stabiliteit te creëren en een wilde energie op een creatieve wijze om te buigen tot een rustige energie.

We gaan bij Kleine Krijger voor vriendelijk, open en bewust. De lessen zijn gericht op het veilig en creatief beoefen van Yoga met kinderen van alle leeftijden.

Waarom Yoga?

Alles veranderd, en is veranderlijk. Dat kleine yoga kamertje blijft echter altijd op dezelfde plek bestaan.

Het woord Yoga staat voor verbinden. De oefeningen zijn bedoeld om ons te leren het “kleine” zelf te verbinden met het “grotere” deel van onszelf.

Als je, je grotere zelf hebt leren kennen weet je dat er altijd een veilige plek is om naar terug te keren.

Werkt Yoga nou echt?

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van yoga op de gezondheid van kinderen. Het is bewezen dat het regelmatig beoefenen van Yoga kinderen gezond houdt.

Het verbetert het immuunsysteem en zorgt dat het lichaam optimaal functioneert. Het lichaam wordt sterk en flexibel.

Het verbetert het evenwichts- en coördinatiegevoel, en vergroot het zelfvertrouwen. Yoga leert kinderen ook om een goede houding aan te nemen.

Kinderen nemen iedere dag zware rugtassen mee naar school, die erg belastend kunnen zijn voor hun rug. Zodra ze achter hun bureautje gaan zitten, verandert de rug in een kromme, voorovergebogen rug.

Hierdoor ontstaan op jonge leeftijd al allerlei varianten van rugklachten. Om dit te voorkomen kan het aanleren van een goede houding op jonge leeftijd erg zinvol zijn. Door Yoga te beoefenen worden je spieren sterker, ook rondom je ruggengraat, waardoor je rechterop zult gaan staan en zitten. Omdat je Yoga voor jezelf beoefent word je, je bewust van je eigen houding, en kun je er zelf voor zorgen deze te corrigeren.

We leven in een snelle wereld. kinderen leven vaak net zo’n stormachtig leven als hun ouders.

Er wordt veel van deze kinderen verwacht en hun leven is gericht op het bouwen van een goede toekomst. Naast de dagelijkse schoolverplichtingen hebben de kinderen vaak nog allerlei andere verplichtingen zoals sporten, muziekles of andere hobby’s.

De meeste externe dingen zijn niet gericht op rust maar meer op een zoveelste vaardigheid die aangeleerd dient te worden. Om gezond te blijven en niet overprikkelt te raken is het belangrijk om af en toe juist even de rust op te zoeken. Wat kan yoga hierin betekenen? Het bied tegenwicht tegen de drukte, snelheid en verplichtingen van het dagelijks leven.